tisdag 2 oktober 2012

Solsemester och evig väntan...


Aaah! Hemkommen från en skön och avkopplande semester på Cypern med Jens! Vi tog en sista-minten-resa och visste inte vart vi skulle hamna på ön. Det blev Ayia Napa. En väldigt turistig och ungdomlig stad. Vi kände oss lite väl gamla... Vi var där för att koppla av och ta det lugnt, lapa sol och äta gott. Det är en väldigt party-inriktad stad för tonåringar... Men trots allt hade vi det väldigt mysigt!

Jag var ganska trött under veckan för det var svårt att ställa in insulinet. Temperaturen på insulinet var inte alls lätt att hålla. Antingen var det för varmt eller så blev det för kallt när jag förvarade det i kylskåpet... Jag hade högt blodsockervärde hela tiden och det blev många sovstunder på stranden...
Mest rädd inför resan var jag över hur min hud skulle reagera i solen. Det gick över förväntan! Benen reagerade första dagen och första salta badet, men sen kände jag inget obehag resten av veckan. Däremot mitt ansikte gillade inte solen. Kanske var det kombinationen av sol och solskyddsfaktor som gjorde att jag fick variga finnar i hela ansiktet eller så har det ett samband med övrig hudkänslighet. Det blev dock bättre efter ett besök på apoteket där jag köpte en kräm med kombinerad kortison och antibiotika.

Jens hade det inte heller lätt under veckan... Han åkte med jordens förkylning och det blev sämre under veckan. Han var orkeslös, fick andnöd och hostattacker som gjorde att han vid flertal tillfällen höll på att svimma! När vi kom hem fick han en akut läkartid och fick konstaterat: Elakartat virus i lungorna! Hmmm... Nu käkar han kortison.

Nu låter ju detta som att vi haft en extremt jobbig semester! :-) Men vi har som sagt haft det väldigt skönt och inte känt några måsten. Här kommer lite bilder från trippen!

Poolen vid vårt lägenhetshotell

Stranden. Extremt härligt vatten!
     

Pelikan på stranden!

En dag tog vi en båtresa med Captain Marco. Turen tog ungefär 5 timmar och målet var att utifrån havet få se spökstaden Farmagusta. En helt ödelagd stad där Turkarna invaderade på 70-talet och alla Greker fick fly. Nu bor det bara militärer där. Helt sorgligt! Tyvärr har jag inte nån bra bild på staden eftersom vi inte hade lov att gå så nära in mot stranden.
Vi gjorde några små stopp med båten. Här stannade vi dock bara till några minuter för att kolla in den härliga klippan som en del turister hittat fram till!

En äkta piratgrotta
Ett badstopp vid Blue Lagoon. Så underbart! Man kan tro att det är poolvatten men det var bara så klart och fint saltvatten att man såg botten trots ett antal meters djup!
Tutt-lisa på havet


En kväll gick vi på riktig lyxrestaurang! Jag har aldrig ätit så god pepparfilé som där! Restaurangen heter Sage och har blivit utsedd som Cyperns bästa! Vi njöt verkligen! Servicen var långt över vad man är van vid och så trevlig personal! Kolla gärna på http://www.sagerest.com/article.php?id=53


En brunbränd Jens njuter av mat och vin
Poolfot(o)

Strandbar

Det finns såklart mycket fler bilder, men de här får sammanfatta veckan.

Under hela semestern och några veckor innan har jag ivrigt och nervöst väntat på svar från hudkliniken. Inget brev när jag kom hem heller. Men igår såg jag ett kuvert från sjukhuset.... Öppnade darrhänt... Men, det var bara en ny tid till Aleris-ögonspecialisten för ännu en ögonbottensfotografering. :-( Jag gjorde ju en sådan för ett år sedan för att kolla nerverna i ögonen. Då fanns det ju några små blödningar så därför vill de kolla upp mig igen. Blä! Så... ännu inget svar på mina prover.

Nu är det dags att gå ner i tvättstugan igen. Behöver jag ens förklara hut mycket tvätt vi har eftersom vi inte fick någon tid innan resan...? :-O

Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar