tisdag 14 augusti 2012

Ett steg på väg...

Nu har jag ännu en gång varit på vårdcentralen.
Jag ringde angående min hand och arm.
Fick komma till en arbetsterapeut.
Hon klämde och kände på alla ställen som gjorde infernaliskt ont...

En sak kom hon fram till direkt:
Tennisarmbåge.
Tjoho... Det har uppstått av monotona rörelser. Jag vet precis varför. På jobbet håller jag upp min vänsterarm i samma vinkel ett antal timmar varje vecka när jag tex. binder buketter. Musklerna liksom har lärt sig att spännas på det sättet och kan inte slappna av. Detta orsakar inte bara värken i armbågen utan det som känt ut i fingrarna.

Själva handleden, som jag visade upp i förra blogginlägget, med alla konstiga knölar och rodnad hade hon inget direkt svar på. Hon kallade in en sköterska och de tyckte båda att det verkar som att knölarna sitter i eller under själva huden. Små ärtor som går att flytta på. När jag visade upp mitt ben med mina fula blemmor tyckte de att det ser ut att vara samma slags "hudåkomma". Däremot vet de inte vad...
Nån enstaka Ganglion sitter där också. Det är ju inte konstigt. Det är ju ganska valigt förekommande. Men vad är det för skumma småknölar jag fått??


Vad ska då göras?
För min Tennisarmbåge har jag fått ett träningsschema som ska följas varje dag. Att sträcka ut musklerna i armen. Försöka pausa i mina arbetsuppgifter och variera mina armrörelser.
Jag har även fått (köpa) ett handledsskydd som jag ska använda när jag jobbar. Det gör att musklerna slappnar av mer eftersom vissa rörelser blir omöjliga.


Handleden blir en fortsättning på följetongen... Jag fick en tid inbokad nästa vecka till Doktorn (som skrev ut kortisonet till mig som ställde till en massa... Om ni minns...) Han ska få klämma lite mer på knölarna och inspektera utslagen på benen igen. Om han fortfarande inte vet vad det kan vara så får han remittera mig till en hudspecialist.


Är det någon som blev klokare av detta inlägg? :-)
Nu vet jag vart värken kommer ifrån åtminstone. Vad det andra skumma är återstår att se...

Nu ska Agda 93 gå och lägga sig! ;-)
Imorgon är jag ledig och ska följa med Karla första dagen i skolan! Spännande!

Gonatt alla!

2 kommentarer:

  1. Ja du följer din resa och känner igen allt förutom att jag har inte dina sjukdomar verkar tufft med diabetes och sen all denna svullnad värk ;( Tant Nettan har med sina 8 magar och slängs överallt. De trodde de skulle bli bättre ta bort mitt gastric Banding men min mage fick tok bakslag och diarrer och åker in ut . De är tröstlöst man måste vara frisk för ORKA vara sjuk. Hoppas du får svar och du ge dig inte!!! Jag sliter som ett djur för må bra och tänker ha svar tänker inte leva som en tant resten av livet! Så Tycker tant Åsa fortsätter va envis och begär gärna utredning reumatiskt känner igen dessa symptom på andra nämligen. och du e inte ensam Tant Nettan finns med ;)

    SvaraRadera
  2. Tack "tant Nettan"! ;-)
    Jag har ju förstått att du haft det jättetufft. :-(
    Tänker på dig och hoppas att du snart kan få känna dig pigg och kry!

    Stor kram från Skåne!

    SvaraRadera